Management

 

Drs. G. Schot

 

(Gijs, 1961), bedrijfseconoom, in 1987 afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Gijs heeft de scheepvaartdivisie bij  MeesPierson en later Fortis Bank opgezet en uitgebouwd tot een van de wereldspelers op dit gebied. Daarna was hij acht jaar actief in Azië in  scheepvaart- en energiefinancieringen en bovendien drie jaar  countrymanager in Singapore, waar hij leiding gaf aan de afdeling  Merchant Banking Asia. Na terugkomst in Nederland maakte hij van  begin 2005 tot augustus 2007 deel uit van de Fortis Management Board  Commercial Banking, waarna hij in 2007 met Jan-Willem Neerlandic startte. Sterke punten van Gijs zijn commercialiteit en creativiteit in het ontwikkelen van nieuwe business opportunities. Gijs heeft een zeer uitgebreid netwerk in de scheepvaarten financiële sector.

 

Drs. D.J.W. van Schie

 

(Jan-Willem, 1965), bedrijfseconoom, in 1992 afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Jan-Willem heeft ruim tien jaar nationale en internationale ervaring in scheepsfinanciering bij de Nationale Investeringsbank (tegenwoordig NIBC), waar hij begon in 1989. Daarna was hij bijna vijf jaar lid van het managementteam in de corporate finance (fusie- en overnamepraktijken) van onder meer PricewaterhouseCoopers en BDO. Vóór de start van Neerlandic in 2007 is hij twee jaar DGA geweest van een kleine kustvaartrederij. Sterke punten van Jan-Willem zijn, naast commercialiteit, zijn loyaliteit, vast-houdendheid en precisie. Net als Gijs heeft Jan-Willem een uitgebreid netwerk in de scheepvaart- en financiële sector.

 

 

  

 

 
Neerlandic Shipping BV     Rhijngeesterstraatweg 40n     2341 BV Oegstgeest     Tel +31(0)71 565 21 11    Fax +31(0)71 565 20 46